top of page
mlavendula

נשירת שיער אצל נשים


על הראש יש לנו בין 100 ל-150 אלף שערות, ובמצב תקין, אנו מאבדות בכל יום בין 60 ל-100 שערות, וצריכות לצמוח לנו אחרות במקומן.

כ-90% מהשערות נמצאים במצב צמיחה וגדלים כ-1 ס"מ בממוצע. כך שנתיים שלוש, אח"כ מגיע שלב הביניים שנמשך כשבועיים, ואז אנו נכנסים לשלב המנוחה: השערה לא צומחת יותר, אך נשארת על הקרקפת עוד 3-4 חודשים עד שנושרת. ככל שחם יותר, השערה תצמח יותר מהר. חום מרחיב את כלי הדם, כך תהיה אספקת דם יותר טובה ותזונה יותר טובה לשורש השערה. ישנם סוגים שונים של נשירת שיער: # התקרחות אצל גברים. מסיבות גנטיות או מעודף טסטוסטרון. # אלופציה (נשירת שיער מקומית). מחלה אוטואימונית הגורמת לנשירה. # גזזת (נשירת שיער מקומית). מחלה מידבקת שמקורה בפטרייה. # נשירת שיער כללית. זו שמאפיינת בעיקר נשים, עליה נדבר: נשירת שיער יכולה להיגרם מהרבה סיבות: הראשונה היא סטרס. גירושים (וגם נישואים), דיאטה קיצונית, לידה, תאונת דרכים, מעבר דירה, בן משפחה חולה וכדומה. נשירה יכולה להופיע גם אחרי ארבעה חודשים מרגע הופעת הסטרס (הסטרס יכול לגרום למספר רב של שערות לעבור מוקדם מדי לשלב המנוחה) וחשוב לזכור שנשירת שיער בעצמה גורמת לסטרס ואז נכנסים פה למעגל. בסטרס הגוף צורך יותר ויטמינים ונוטריינטים (רכיבים תזונתיים). כולם מופנים עכשיו למצב הסטרס ולאיברים החיוניים, ורק בסוף, אם בכלל נשאר משהו, יגיעו גם אל השיער, העור והצפורניים (כי אין פה הרי סכנת חיים). במצב סטרס אנו גם לא אוכלים נכון ולא ישנים טוב, וזה הכל משפיע. סיבות נוספות הן חוסר איזון הורמונלי (גיל ההתבגרות, אחרי לידה, גיל המעבר), תת פעילות בלוטת התריס, אנמיה, סוכרת, שומנים בדם, מחלות לב, סבוריאה, פסוריאזיס ובעיות עור אחרות בקרקפת. נטילת תרופות מרשם (בהנחה שזו לא תרופה כימותרפית) כמו נוגדי דכאון, אפילפסיה, יתר לחץ דם. הנשירה יכולה להופיע גם כמה חודשים אחרי הנטילה. קוקו מתוח, צמות צמודות לקרקפת, צבע, החלקות וחומרים אחרים ששמים על השיער. גם עישון יכול להשפיע על נשירת שיער.

חשוב להקפיד שיהיו בתזונה: * ויטמינים ממשפחת B, בעיקר B6, B5 ו-B7 ׁ(ויטמין H), אותם נוכל לקבל מקטניות, דגנים מלאים, אגוזים, כרוב, בננה, אבוקדו ועוד. * ויטמין B12 (כתוסף לטבעונים), חוסר בויטמין יגרום לאספקה לקויה של חמצן וחומרי הזנה לזקיקי השערה. * ויטמין C. פלפל אדום או צהוב, גויאבה, פטרוזיליה, קיווי, ברוקולי ועוד. * אבץ. גרעיני דלעת, קטניות, נבט חיטה. * סיליקה. סובין, קליפה של פירות וירקות. * גופרית. קטניות (בעיקר שעועית לבנה), מצליבים (כרוב, כרובית, ברוקולי..), אגוזים. *לשתות חליטות של רוזמרין, אשר עוזר בהזרמת הדם לקרקפת (אסור לנשים הרות או מיניקות). בחליטה אפשר להשתמש גם לשטיפת השיער, תוך כדי עיסוי הקרקפת. *לשתות חליטות של שן ארי, המכיל סיליקה ואבץ. *לשתות חליטות של מליסה, קמומיל, פסיפלורה (הרגעה). *לשתות הרבה מים.


*יש לשקול תגבור של ויטמינים ומינרלים (תוספים). זהו תהליך ארוך. התאזרו בסבלנות. ייקחו כמה חודשים (ואולי גם חצי שנה) עד שנראה שינוי לטובה.

אשה מסרקת את השיער שלה





22 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page