לבנדולה - למה קוסמטיקה טבעית?
למה קוסמטיקה טבעית?

 

  כי בקוסמטיקה טבעית לא תמצאו את הרכיבים הבאים (סקירה חלקית):


שמן מינרלי (יופיע גם בשם: פטרולטום, פטרולאום, פראפין, שמן פראפין, וזלין)
תוצר של נפט. אוטם את העור ובכך מונע אובדן לחות, מה שגורם לנו להרגשת רכות נפלאה, אך לטווח הארוך יש פגיעה בחילוף החומרים: השמן אוטם את נקבוביות העור וחוסם את מעבר החמצן, וכך מצטברים רעלים ופסולת בין שכבות העור וגורמים להרעלה פנימית ולהזדקנות מוקדמת של העור.
שמן מינרלי עלול גם לגרום לאלרגיות.


פרופילן גליקול
תוצר נפט. משמש בתעשייה כאנטי פריז למנועים במערכות קירור. נמצא בתכשירי לחות, שפתונים, צבע לשיער. סופח נוזלים מתאי העור (מהשכבה הבזלית) אל השכבה החיצונית, ובטווח הארוך יגרום לייבוש השכבה הבזלית.
עלול לגרום לבעיות בתיפקוד הכבד והכליות.


SLS סודיום לאוריל סולפט
משמש לניקוי מנועים והסרת כתמי שמן - מנקה טוב ונותן קצף ונפח למוצר. חודר בקלות לעור ועלול לגרום לנזקים בלב, בריאות, בכבד ובמח. עלול לגרום גם לפריחות ולקילופים בעור, לכיבים בפה ולנשירת שיער. כאשר החומר משולב עם כימיקלים אחרים (מה שבדר"כ קורה) נוצרים ניטרואמינים הידועים כמסרטנים.
אפשר למצוא אותו - משמפו ועד למשחת השיניים שלנו.


טולואן
מופק מזפת. נמצא בבשמים ובמוצרים מבושמים. מחזיק את הריח. אפשר למצוא אותו גם במוצרים כממו טיפקס, דבקים או לקות. משפיע בעיקר על מערכת העצבים.

ניחוח
כדי לייצר ריח אחד יש צורך במאות כימיקלים!!! העלולים לגרום לכאב ראש, לפריחה ולבעיות נשימה.

טלק
חומר מסרטן כיוון שמכיל אסבסט. נמצא באבקות לתינוקות, לפנים ולגוף, וגם בקונדומים.


methyl,propyl,butyl,ethyl - Paraben
חומר משמר שתפקידו להאריך חיי מדף ולעכב התפתחות חיידקים. גורם לפריחות ולאלרגיות וחשוד כגורם סרטני.

פורמדלהיד (
imidazolidinyl,dmdm,hydnation)
חומר משמר ששימש בעבר לשימור גופות. ידוע כמסרטן. עלול לגרום לכאבי פרקים, כאבי ראש, אלרגיות, תשישות, סחרחורות, נדודי שינה, אסטמה.

מלחי אלומיניום
בדאודורנט. אוטמים את נקבוביות העור, ובכך חוסמים את ההפרשה הטבעית שלו. עלולים לגרום לרגישות בעור ולאדמומיות. כיוון שזה באיזור בית השחי, האלומיניום (מתכת רעילה) חודר ישר ללימפה.

צבעים
על בסיס נפט. מסומנים בדר"כ בשם הצבע ואחריו מספר, או באותיות 
FD&C או D&C ואחריהן מספר. עלולים לגרום לאלרגיה. ידועים כמסרטנים.

Isopropyl
כימיקל ממיס שמנים המצוי בחומרי ניקוי. עלול לגרום לבחילות, הקאות, כאבי ראש, סומק, דכאון. מייבש את העור והשיער, ויוצר בקיעים וסדקים בעור המעודדים צמיחת חיידקים.
נמצא במוצרים לצביעת שיער, קרם גוף, קרם ידיים, אפטרשייב, בשמים.



       
לתשומת לבכם.


 
 
טלפון  052-3379353    

דוא"ל   mlavendula@gmail.com        

כתובת  מושב בית נחמיה
מוזמנים להצטרף לדף הפייסבוק שלנו ולהנות מטיפים על תזונה, טבעונות, צמחי מרפא, קוסמטיקה טבעית ועוד דברים בריאים.

עקבו אחרינו

Facebook

רוצים לקבוע פגישה או לשאול שאלה?  השאירו פרטים: